Filmkommentaren

Mandagsdokumentaren

Skrevet den 13-08-2008 19:33:40 af Tue Steen Müller

Mandagsdokumentaren

Ebbe Preisler er en af utrættelige slidere i dansk dokumentarfilm. Han var den fremtrædende producent i midten af 1970’erne, da jeg startede i Statens Filmcentral. Han stod i 1990 bag oprettelsen af Documentary, som var MEDIAprogrammets første kontor, som blev placeret i København. Det kontor som senere blev til EDN (European Documentary Network). Og han har været generalsekretær for både producenter og instruktører. Med meget mere.

Og så er det nu 13de gang at han leverer et veloplagt klassisk efterårsprogram for sin opfindelse Mandagsdokumentaren, hvor han sammensætter korte og lange film i programmer på et par timer inklusiv samtaler med ophavsmænd og –damer.

Et par eksempler: Den helt nye film om Slobodan Milosevic vises sammen med Heynowski og Scheumann’s legendariske ”Congo Müller” fra 1972. Lars Johanssons fine film om Per Højholt vises med ”Gittes Monologer”, som Preisler selv lavede med Sten Bramsen. Og så er der gensyn med én af denne blogs kæledægger, Jon Bang Carlsens ”Hotel of the Stars” og ”Livet vil leves”.

www.mandagsdokumentaren.dk

Still: Katrine Østlund Jacobsens "Aftaler med Gud" med Dan Holmbergs fotografi er også i programmet.

Tilføjet i kategorierne: Film History, Artikler/anmeldelser DANSK

0 comments "Mandagsdokumentaren":


Add comment / tilføj kommentar:


Name
E-mail
Repeat*:
g5
y
fq
g
e5
e
t4
5
 

*) You must repeat the 4 digits code (written in red)
in the field to the right.

*) Du skal gentage den røde kode i feltet til højre.

web: infoserv   cms: aviva cms