Bibliotekets filmsamling/3

Jeg har efterhånden vænnet mig til, at biblioteket i min by er en filial af mit lands samlede biblioteksvæsen. Så jeg kalder det bare biblioteket, det hele. Der er i samlingen ikke kun, hvad der står på hylderne lige derhenne, selv om det er afgørende vigtigt. Samlingen til rådighed er i princippet alle landets biblioteker. Det har været sådan meget længe for bøgernes vedkommende.

Nu er ved at blive på samme måde for med filmene. Og for filmsamlingens vedkommende er der jo to dele, DVD-samlingen, fordelt på en række filialer, som kan nås og bestilles via Bibliotek.dk og så den netbaserede samling på Filmstriben.dk, som endnu ikke er så omfattende.

Så den kigger jeg på først det er lettest. Jeg vil lige se, hvilke af de film, vi har været glade for og har skrevet om her på siden, hvilke at dem, der kan ses på Filmstriben.dk. Jeg tager dem, jeg finder vigtigst og laver link til vores omtale eller anmeldelse her på Filmkommentaren og til deres startside på Filmstriben, hvor man kan vælge at se de første par minutter eller hele filmen på sin computer:

Anders Østergaard: Burma VJ (2009) Filmkommentaren Filmstriben 

Jon Bang Carlsen: Purity Beats Everything (2007)Filmkommentaren Filmstriben 

Jytte Rex: Pelle Gudmundsen-Holmgreen (2007) Filmkommentaren Filmstriben

Michael Christoffersen: Milosevic on Trial (2007) Filmkommentaren Filmstriben

Ari Folman: Waltz with Bashir (2008) FilmkommentarenFilmkommentaren Filmstriben

Annette Mari Olsen og Katia Forbert Petersen: Mit iranske paradis (2008) Filmkommentaren Filmstriben

Janus Metz: Fra Thailand til Thy (2007) Filmkommentaren Filmstriben

Ulla Boye: Kun med hjertet kan man rigtig se (2008) Filmkommentaren Filmstriben

Steen Møller Rasmussen: Fotografi (2006) Filmkommentaren Filmstriben

Michael Moore: Sicko (2007) Filmkommentaren Filmstriben

Se ovenstående som Filmkommentarens anbefaling af Filmstriben. 10 film, som vi kan lide, som vi har beskæftiget os med. 10 film af “vores slags”… Selvfølgelig kan vi finde flere.

www.filmstriben.dk

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821