Cph:dox 9-17/11 Zoo

Lad mig gøre det kort: lad være med at se den her film. Er du til pornografi, bliver du skuffet, er du til eksistentiel dybde, bliver du skuffet, er du til filmisk skønhed, bliver du først forført, siden skuffet.

Folk af faget kan nok lære af den interessante konstruktion. Filmen er bygget på lydbåndoptagelser af lange interviews i en montage, som fortællemæssigt er ferm og forførende akkompagneret af et fotografisk arbejde, som når det styrer sine manier faktisk er smukt, og understøttet af en musik, som havde den været mindre dominerende, faktisk er medrivende. Og filmen er holdt sammen i et klip, som ville være elegant, hvis det var en del hurtigere og en del skarpere og en del mindre optaget af sig selv.

Altså – håndværket lykkes. Næsten.

Men, men, hvilken historie. Om en flok sølle, flæbende, sentimentale små mænd og zoofile og om en hændelse med en af dem, en tåbe, som i beruselse får sin tarm til at gå i stykker under dette særlige samvær med en hingst. Han dør af det, og hingsten kastreres.

Jeg skriver det igen: brug ikke tid og tankekraft på den her film. Med mindre du vil studere professionelle tricks. Og vær så forberedt på en ubehagelig oplevelse. Et enkelt point for nogle gode takter i det basale håndværk.

Robinson Devor: Zoo, 2007

More about the festival: http://www.cphdox.dk/d1/front.lasso

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821