Daniel Dencik: Tal R-The Virgin

CPH:DOX og varehuset Tiger siger, at de sammen vil sikre dokumentarfilmens udbredelse, og de vil sammen gerne være med til at gøre kunst tilgængeligt for et større publikum. Tiger har netop nu udgivet Daniels Denciks dokumentarfilm ”Tal R – The Virgin” og indledt et samarbejde med CPH:DOX.

Tiger-butikkerne er med deres brede udvalg og centrale beliggenheder en alternativ salgskanal for de dokumentarfilm, der ellers ikke er til at opdrive. ”Tal R – The Virgin” er således nu til salg i Tiger-butikkerne.

”At udgive filmen hos Tiger er som et frisk pust i en døende branche,” skriver Daniel Dencik i pressemeddelelsen, ”det er dejlig enkelt: Tiger synes filmen er interessant. Der er intet bureaukrati og jeg skal ikke afgive mine rettigheder. Det passer meget godt til den måde jeg tænker på – bare at kaste sig ud i det man brænder for. Og jeg vil jo bare gerne have at så mange mennesker som muligt ser min film.”

Viljen til at få dokumentarfilmen ud til et bredere publikum har Tiger til fælles med CPH:DOX. Det er derfor, de har indledt et samarbejde, som skal prøve sig frem med nye og anderledes måder at udbrede filmkunst på.

Tine Fischer, festivaldirektør i CPH:DOX, er selvfølgelig glad for det nye samarbejde: ”CPH:DOX har altid haft fokus på dels at finde nye og anderledes måder at vise dokumentarfilm på og endnu vigtigere at få et nyt og voksende publikum til at begejstres over filmene. Tigers nye initiativer på dokumentarfilmområdet er unikke i den sammenhæng. Det er høj kvalitet, risikovillighed og stort outreach forenet i én og samme ambition. Vi glæder os til at være med til at give ambitionen yderligere liv. Vi tror at vi sammen med Tiger kan styrke dokumentarfilmens udbredelse og få ting til at ske på nye og ikke konventionelle måder, ” skriver hun i pressemeddelelsen.

Samarbejdet mellem Tigerbutikkerne og CPH:DOX’s bliver markeret ved et arrangement i morgen, 26. juni. I den forbindelse inviteres der til en særvisning af ”Tal R – The Virgin” i Grand Teatret. Efter filmen er der i Tigers Spilbar en samtale mellem Daniel Dencik og Tine Fischer. Senere på aftenen vender DJ Djuna Barnes plader. Billet til arrangementet kan købes for 30 kroner på www.grandteatret.dk

”Tal R – The Virgin” bliver solgt i Tigers 66 danske butikker og i løbet af sommeren i alle 320 Tiger-butikker i 20 lande. Kontakt: Tina Schwarz, ts@zebra.as

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821