Darlings/CPH:DOX 6

Nu har festivalens medarbejdere offentliggjort deres personlige top 10 blandt festivalens film. Jamen så laver jeg da også min helt egen ønskeseddel, som består af gensyn og titler, som jeg ikke kender, bare har lyst til eller brug for (hvis det ikke er det samme?)

Black Heart (jeg MÅ se det smukke, smukke super8 fotografi på stort lærred)

Letter to Anna (jeg går fuldstændig i stå, når jeg tænker på den kvinde)

27 Scenes About Jørgen Leth (titlen er krukket, men Leth fylder nok filmen, og han er det ALDRIG)

Z32 (det siger sig selv, læs blot her på siden, hvad Tue Steen Müller har skrevet)

Citizen Havel (jeg er stille, når jeg tænker på den mand)

De vilde hjerter (Noers Vesterbro er en smuk erindring, nu er her så næste film)

Jesus Christ Saviour (den vildt berømte forestilling håber jeg finde i en eller anden videobar, det er jo i dag sidste dag..)

Encounters at the End of the World (den når jeg i hvert fald med Kinski og grislybjørnen og den ultimative poetik i tanken)

Fragments of Conversations with Jean-Luc Godard (Posthus Teatret især, men da også Grand er et fint sted at sidde og overvære disse samtaler, som næppe udgør en film, men det er jeg så ligeglad med..)

Les plages d’Agnès (selvfølgelig.. ren forelskelse)

http://www.cphdox.dk/d1/fa.lasso?n=908#anchor2203

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821