Det Danske Institut i Damaskus opretter filmotek

Rundt omkring i den store verden sidder der nogle kulturelle ildsjæle og bygger små læhegn omkring det hul, hjemlige politiske ildsjæle gør deres bedste for at begrave kulturen i.
En af disse sidder på Det Danske Institut i Damaskus (foto), han hedder Hans Christian Korsholm Nielsen, i daglig tale HC. Han gør meget for både den danske filmkultur og for at hjælpe den spirende syriske. Det konstaterede Tue Steen Müller og jeg ved selvsyn under den nye syriske dokumentarfilmfestival Dox Box, som HC i flere omgange gav uvurderlig hjælp. Og der er rigeligt at hjælpe med, når en håndfuld ihærdige syriske filmfolk sætter sig for at introducere kreativ dokumentarfilm i et land som Syrien. Derfor er mennesker som HC en repræsentant for Danmark, vi kan være glade for.
 
HC ville meget gerne have kopier af danske film stående på det lille bibliotek på Det Danske Institut, så besøgende kan se filmene under deres ophold. Det lovede vi at være behjælpelige med og henvendte os optimistiske til DFI. Men det kunne de ikke hjælpe med – jeg skal undlade at gå i detaljer med vores frustration.

Så skrev vi ud til gode kolleger i filmbranchen og på nogle få uger havde en række producenter stillet 60 DVD’ere til rådighed, som nu står i en af de smukkeste bygninger i Damaskus til inspiration for gæster og beboere.

Se det var et rigtigt eventyr – men han hedder jo også HC.

Og vil du også gerne bidrage med din film til en happy end, så kan du kontakte undertegnede

mikael@opstrup-husum.dk

www.damaskus.dk

PS. En udstilling om det smukke hus i Damaskus er åbnet i dag på Davids Samling i København.

Share your love
Mikael Opstrup
Mikael Opstrup
Articles: 3