Distribution: Jon Bang Carlsen

Jeg gik så på bibliotek.dk i går og bestilte løs af Bang Carlsens værk. Og allerede i dag kunne mit dejlige bibliotek her i byen meddele, at jeg kan hente kopier af Zuma the Puma og Min afrikanske dagbog. Men Næste stop paradis og Time out er der ikke noget bibliotek der har, skønt de altså er opført i bibliotek.dk. Imidlertid er der også fra mit dejlige bibliotek kommet besked om, at disse titler nu er reserveret til mig: En fisker i Hanstholm, Fugl Fønix, Jeg ville først finde sandheden, Livet vil leves, Min afrikanske dagbog, Min irske dagbog, Smalfilmerens søn!!

Så filminstituttet har ikke fået biblioteksudlånet til private helt destrueret. Endnu.. Og der var flere Bang Carlsen film på lsten i bibliotek.dk. Så det kan være kopierne bliver der, til box serien er ude – og bibliotekerne selvfølgelig køber dem. Allesammen, allesammen.

Nu venter jeg spændt på, om reserveringerne fører til, at jeg kan hente kopierne. Det er ikke sikkert, ved jeg. Swedenborgs Om kloderne i vort solsystem som kaldes planeter.. har jeg haft reserveret siden 7. juli sidste år. Men jeg er en tålmodig mand, og det ER et dejligt bibliotek.

Foto: Jon Bang Carlsen: En fisker i Hanstholm.

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821