Docs & Talks /1

Docs & Talks 2018 / Film- og forskningsdage 20.-25. februar + 27. februar

I 12 + 3 filmarrangementer kombinerer festivalen Docs & Talks dokumentarfilm med forskningsformidling og debat. 20.-25. februar i Cinemateket i København og 27. februar i Øst for Paradis i Aarhus.

ARRANGØRERNE AF DOCS & TALKS SKRIVER I INDBYDELSEN:

“Hvad sker der, når to soldater i den upopulære fredsbevarende FN-styrke i Somalia får til opgave at filme deres egen hverdag? Hvordan oplever almindelige mennesker Kinas gigantiske infrastrukturprojekter over alt i verden? Og hvordan skildrer man russisk nationalisme gennem en historie om militærnægtere?

Svarene kan du få, når Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og Cinemateket endnu en gang byder velkommen til DOCS & TALKS – Film- og Forskningsdage fra 20. til 25. februar i København og 27. februar i Aarhus. I en række tankevækkende arrangementer kombinerer vi dokumentarfilm med forskningsformidling og debat.

DOCS & TALKS byder på i alt 12 filmarrangementer i CINEMATEKET, hvor debatpaneler med forskere fra DIIS og andre internationalt anerkendte forskningsinstitutioner, instruktører, case-personer og praktikere vil diskutere og perspektivere filmenes temaer.

Vi skal følge den dramatiske historie om opførelsen af en kinesisk motorvej og diskutere Kinas infrastruktur-projekter ude i verden. Vi kommer helt tæt på en af nøglepersonerne i det tyske højrefløjsparti AfD og tager med afsæt i filmen en debat om de bevægelser, der driver Europas nye højre. Med to migrationsfilm ser vi både på det store perspektiv: Grænsepolitik – og det helt nære: Migranternes fysiske og psykiske helbred.

Tanken med DOCS & TALKS er at formidle viden på en anderledes måde – og at gøre båndet mellem film og forskning stærkere. DOCS & TALKS går endnu tættere på aktuelle begivenheder end den daglige nyhedsstrøm, samtidig med at vi skildrer de grundlæggende politikker, ideologier og udviklingstendenser, der ligger bag.

Vi glæder os til at byde et spørge- og diskussionslystent publikum velkommen. Billetpris: 95/65 kr. Hvor intet andet er anført, foregår debatterne på dansk.

OG

DIIS OG CINEMATEKET I PARADIS PRÆSENTERER DOCS & TALKS AARHUS

FILM- OG FORSKNINGSDAG D. 27. FEBRUAR 2018

Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og Cinemateket byder for første gang velkommen til DOCS & TALKS AARHUS– Film og Forskningsdag tirsdag d. 27. februar i Øst for Paradis, hvor vi byder på tre tankevækkende arrangementer, der kombinerer dokumentarfilm med forskningsformidling og debat.

Forskere fra DIIS vil sammen med kolleger fra bl.a. Aarhus Universitet diskutere og perspektivere filmenes temaer – og invitere publikum til at tage del i debatten. Vi skal debattere den nye globale grænsevirkelighed med afsæt i filmen Walls. Vi skal følge den dramatiske historie om opførelsen af en kinesisk motorvej med filmen The Road og diskutere Kinas infrastrukturprojekter ude i verden. Og endelig skal vi helt tæt på en af nøglepersonerne i det tyske højrefløjsparti AfD, der portrætteres i filmen Meuthen’s Party, for derefter se nærmere på de bevægelser, der driver Europas nye højre.

Med DOCS & TALKS går vi endnu tættere på aktuelle begivenheder end i den daglige nyhedsstrøm, samtidig med at vi skildrer de grundlæggende politikker, ideologier og udviklingstendenser, der ligger bag.

Sara Thelle og Mira Bach Hansen / Forum for Film og Formidling. Anne Blaabjerg, Troels Jensen og Sine Plambech / DIIS. Rasmus Brendstrup / Cinemateket”

PROGRAM OG BILLETTER

Se programmerne og bestil billetterne her:

http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/ (Cinemateket)

http://paradisbio.dk/NextDaysProgramme.aspx?offset=0 (Øst for Paradis, find 27. februar på siden. Her er de tre film med)

FILMKOMMENTAREN

Vi har her på bloggen planer om at omtale alle filmene og selv skrive om dem vi har set. 

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821