Helt så let som med interdocnet.com er det vist ikke på filmstriben.dk! Det vil jeg prøve at finde ud af. Skolen, jeg arbejder for, har fået systemet installeret. Og det virker skam. Men, men.. man skal være en skole eller et bibliotek. Og nu i morgen, jeg skal rykke ud eksternt med Suvi Andrea Helminens vidunderligt smukke “På vej til Paradis” kan jeg ikke tage striben med. Så vidt jeg har kunnet finde ud af. Heldigvis havde Magic Hour Films en kopi tilbage – nu da DBC ikke ville sælge, bare henvise til striben. Hvad nu, hvis jeg ikke arbejdede for en skole? Biblioteket. Men de har den nok også kun på striben. Og så SKAL jeg vist sidde på derhenne et eller andet sted, som jeg ikke har fundet ud af.

MEN det gør jeg!!

Indtil videre stor tak til det voksende antal producenter, som sælger DVD-kopier af deres film til private. For det er blevet meget, meget svært at komme til at se dokumentarfilm i Danmark. Bortset fra de ganske uundværlige tv-visninger. Men for de smalle film som regel bare én, sen gang. I en biograf i de forkælede byer får man flere chancer. For mig og os andre er DVD pt. lykken, men altså en lykke under afvikling.

Nu glæder jeg mig til Helminens film i morgen, som eleverne på højskoledagene elsker. Og taler om, uger efter visningen. I morgen gælder det beboerne i Randers Kloster. Det er der, jeg rykker ud til med den bærbare, højttalere og projektor. Og kopien af “På vej til Paradis”.

www.filmstriben.dk Suvi Andrea Helminen: På vej til Paradis, 2007.

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821