Gus Holwerda: The Unbelievers

To erfarne videnskabsmænd, en biolog og en fysiker, sidder på en café og fortsætter en lang samtale, de har gang i, om, forstår jeg på pressemeddelelsen, hvordan videnskaben kan tage diskussionen med religionen, ateismen mod gudstroen. Jeg kender i forvejen intet til de to mænd og deres videnskabelige arbejde, googler dem og bliver yderligere interesseret. Sådan en film vil jeg da gerne se. Den bliver sendt i DR2 DOKUMANIA i morgen tirsdag aften. Se den veloplagte trailer (link herunder), det ser da muntert ud, det vil jeg da se det hele af, de to veltalende og intelligente og charmerende hovedpersoner, the unbelievers, vil jeg da glæde mig til at være i stue med på tirsdag en god times tid. Jeg vil glæde mig til scener som den her på et still fra filmen, hvor de på lige vidende fod sidder og drøfter det rationelle, videnskabeligt begrundede svar til de religiøse fundamentalisters teorier om skaberens intelligente design. Det helt afgørende er mig imidlertid, at trailerens første scene er fra et interview med Werner Herzog, alene hans velkendte, trygt foruroligende stemme er nok. Jeg er med på den historie. Traileren virker.

USA, 2013, 75 min.

https://www.youtube.com/watch?v=ZxDLkoK8vQQ (Trailer)

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821