Jacob Jørgensen og Henrik Lundø: Min dal

Denne dejlige egnsskildring genudsendes på onsdag om aftenen ganske passende (sommer, turvejr og ferie) og så berettiget, for den er en vigtig og så ubemærket selvfølgelig smuk tv-dokumentar. Hans Edvard Nørregaard-Nielsen krediteres for den af DR K. Vel som medvirkende og forfatter, den blev jo produceret i forbindelse med udgivelsen sidste år af hans to binds værk om Limfjordens topografi og kulturhistorie, hvor den i dvd kopi følger med i en lomme på bindets inderside. Nørregaard-Nielsen har skrevet en vidunderlig tekst på en sikkert på flere måder livslang forundersøgelse. Men det skal nævnes, at Kirsten Klein har medvirket til bogen i betydeligt omfang, og at de sammen er kloge og følsomme medvirkende i Jørgensens og Lundøs film, for det er da bestemt de sidstnævnte, som har lavet filmen, den er deres arbejde, og de stiller det generøst beskedne til rådighed for Nørregaard-Nielsen og Klein, som er dem, vi ser og hører. Jeg skrev glad om dem her på siden, da filmen blev sendt første gang: “Det er en uafbrudt tilfredsstillelse at følge de tos kloge, indsigtsfulde, originale og på hver sin måde, i det danske sprog og i det danske fotografi, virtuose skildring af Limfjordens topografi, historie og poesi.” Jeg glæder mig til at gøre det igen.

Jacob Jørgensen og Henrik Lundø: Min dal, 2011, 50 min. Medvirkende: Kirsten Klein og Hans Edvard Nørregaard-Nielsen, produktion: JJ Film. Sendes onsdag 25. juli 20:00 på DR K. Filmen findes på filmstriben.dk  Jørgensen og Lundø har tidligere samarbejdet med Nørregaard-Nielsen om et lignende projekt, Jeg så det land, 2005, 61 min. Også den kan ses på filmstriben.dk

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821