Karin Westerlund: Gud, lugt og hende

Blandt de mange, mange originale filmmanuskripter i filminstituttets samling er det mærkværdigste, tror jeg, Karin Westerlunds første manuskript til “Gud, lugt og hende”. Det er meget, meget smukt. Det er både en tekst og en arkitekturskitse og en række dialoglister og en samling notater og overvejelser. Måske er det også en æstetisk-filosofisk opsats. Og det er mange år gammelt. Filmen har været længe undervejs. Nu har den været færdig mange måneder og har været i biografen i Stockholm, med succes, forstår jeg. I morgen har den omsider premiere i Grand i København. Og kommer forhåbentlig snart på dvd, for jeg glæder mig rigtig meget til at se den film. Er den som manuskriptet, hvad jeg håber og tror, er den det mærkværdigste, man kan se i biografen for tiden. Den er smuk, klog og tankevækkende. 

Still: Gud, lugt og hende er optaget i Irland, Indien, Spanien, Egypten og altså Island, hvor den hvidklædte skikkelse så er en prik i det vældige landskab.

http://www.kamerakairo.com/glh.html

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821