Naomi Klein CPH:DOX 2015 NB /7

Festival CPH:DOX opfordrer i dag: “Se Naomi Kleins nye klimafilm i hele landet! Kom til landsdækkende simultanvisning på Naomi Kleins tankevækkende film ‘Intet bliver som før’ den 14. november og derefter i udvalgte biografer landet over. BILLETSALGET ER I FULD GANG, liste over biografer med links længere nede i pressemeddelelsen. Naomi Klein deltager også helt særligt i en ekstravisning af filmen den 15. november, hvor hun også signerer bøger.”

Jeg skrev sådan om filmen her på FILMKOMMENTAREN: … min rejsefører er uafbrudt nærværende, men så diskret, at jeg skal tage mig sammen for at indse, at det hele faktisk er hendes dæmpede, men kloge, gennemtænkte og lidenskabelige essay, at filmens kerne er det mærkværdige forhold, at det er en oprørende tankevækkende tekst, trods, nej med sine store rolige billeder og gennemarbejdede lyd, tydeligt en litterær film. Læs resten: link

CPH:DOX skriver videre i sin pressemeddelelse: “Det er ikke CO2, der er problemet, det er kapitalismen” – sådan lyder det fra Naomi Klein i filmen ‘Intet bliver som før’, baseret på hendes bestseller af samme navn.

Klimakrisen er ikke bare vor tids største og mest presserende udfordring. Den er også den største mulighed vi nogensinde har haft for at ændre verden. Idéen bag Naomi Kleins nye, internationale bestseller er ikke bare virkelig god, den er også den første af mange. Og den understøttes af en verdensomrejse langs klimaforandringernes frontlinie – fra det vestlige Canada over det sydlige Indien til det østlige Kina. ‘No Logo’-forfatteren Klein er den væsentligste stemme i den handlingsorienterede, moderne aktivisme og beviser ikke blot, at tiden er inde til forandring – hun demonstrerer også hvordan. En film, alle bør se.

Lørdag den 14. november klokken 16.30 vises filmen i mere end 30 biografer landet over. Den bliver vist i samarbejde med Politiken, bevægelsen Alternativet og sammenslutningen af klimaorganisationer Climate Action Denmark. Efter filmen vil der være interaktiv debat mellem den verdensberømte amerikanske forfatter Naomi Klein, filmens instruktør Avi Lewis og Uffe Elbæk. Og du kan som tilskuer deltage og stille spørgsmål over sms og Twitter.
Billetter til premieren i Grand blev revet væk på få timer, og derfor har CPH:DOX helt eksklusivt sat en ekstravisning op søndag den 15. klokken 12.00, hvor Naomi Klein og Avi Lewis også deltager. Det er i TELTET i Kongens Have og Naomi Klein vil efterfølgende signere udgaver af bogen ‘Intet Bliver som Før’. Billetsalg til ekstravisningen er netop åbnet.

OM FILMEN
‘Intet bliver som før’ er inspireret af den verdensberømte journalist og aktivist Naomi Kleins bog om klimaforandringer, ‘This Changes Everything’. I ‘Intet bliver som før’ males således et realistisk og skræmmende billede af måske den største udfordring vi som menneskehed står overfor. Men Klein og instruktør Avi Lewis ønsker ikke at skræmme. Tværtimod er filmen et opråb, en opfordring til handling, der vil aktivere og skabe en folkebevægelse for forandring. Kleins tese er ligeså simpel som den er optimistisk og provokerende: Hvad hvis klimakrisen ikke bare er vor tids største udfordring, men også er den bedste mulighed vi nogensinde får for at skabe en bedre verden?

BIOGRAFVISNINGER
Simultantvisninger i samarbejde med Politiken, bevægelsen Alternativet og sammenslutningen af klimaorganisationer Climate Action Denmark:
Lørdag den 14. november, 16:30. Grand Teatret. Mød instruktøren. UDSOLGT
Lørdag den 14. november, 16:30. TELTET. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Dagmar Teatret. UDSOLGT
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Glumsø Biograf og Kulturhus. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Visual Climate Center. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Ishøj Kultur Café. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Viften. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Korsør Biograf Teater. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Biograf Caféen. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Bio Næstved. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Valby Kino. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Vester Vov Vov. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Baltoppen. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Nicolai Biograf og Café, Kolding. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Skive Cinema 3. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. DOX:ON:TOUR Kulturbiografen Frysehuset. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Ikast Bio. Billetter

Lørdag den 14. november, 16:30. Fjerritslev Kino. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Haslev Bio. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Apollon Struer. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Empire Bio. UDSOLGT
Lørdag den 14. november, 16:30 . Vig Bio. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Aalborg Biffen. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Bio Mors, Nykøbing Mors. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Øst for Paradis. UDSOLGT

Lørdag den 14. november, 16:30. Byens Bio, Jelling. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Odense Cafe Biografen. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Kino 1-2-3, Thisted. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Tisvilde Bio. Billetter
Lørdag den 14. november, 16:30. Ry Biograf. Billetter
Lørdag den 14. november, 20:15. Palads 1-2-3, Frederikshavn. Billetter
Fra søndag den 15. november bliver ‘Intet bliver som før’ vist i Grand Teatret, Empire Bio, Øst for Paradis og Frederikshavn. Fra torsdag d. 19. november ligeledes i Café-Biografen i Odense.
Eventvisninger: Nicolai Bio, Kolding – 14, 16 og 21/11″

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821