Tom Heinemann: Varm luft for milliarder

Jeg mangler ord! Jeg så omsider i aftes Heinemanns film og var med ét ligesom tilbage i Dokumentargruppens arbejder i gamle dage, men alligevel lige foran noget så nyt og på en helt ny måde fornemt lavet og forfærdende spændende fortalt med det ene overbevisende vidne roligt, roligt efter det andet, så jeg var låst fast – åndeløs, som det hedder – til den utrolige historie. Jeg var efterhånden meget vred, men manglede ord, og jeg mangler dem stadigvæk. Kan blot skrive: det her er fremragende tv!

Jeg kan ikke kontrollere oplysningerne i filmen, men det gør ikke noget. Heinemann har gjort det for mig. Sådan et værk stoler jeg bare på. Jeg har heller ikke økonomisk og politisk videnbaggrund til at skrive min egen analyse af dokumentaren. Jeg vil blot henvise til Henrik Palles anmeldelse i Politiken. Han har en del af ordene, jeg lige nu savner:

http://politiken.dk/kultur/film/ECE2071128/tv-i-aften-klimadokumentar-er-fornemt-journalistisk-haandvaerk/  

Danmark, 2013, 59 min., Larm Film for DR1

http://larmfilm.dk/production/varm-luft-for-milliarder/

 

Share your love
Allan Berg Nielsen
Allan Berg Nielsen

Allan Berg Nielsen started the first documentary cinema in Randers, Denmark way back in the 1970’es. He did so at the museum, where he was employed. He got the (16mm) films from the collection of the National Film Board of Denmark (Statens Filmcentral). He organised a film festival in his home city, became a member of the Board of Directors of the Film Board, started to write about films in diverse magazines, were a juror at several festivals and wrote television critiques in the local newspaper. From 1998-2003 Allan Berg was documentary film consultant (commissioning editor) at The Danish Film Institute, a continuation of the Film Board. Since then free lance consultant in documentary matters.

abn@filmkommentaren.dk

Articles: 821